Inzetten op de roulettetafel

Om roulette onder de knie te krijgen, moet je weten waar en op welke manieren je kan inzetten. Het is eigenlijk redelijk makkelijk hoe het werkt. Wij zullen enkele basisinzetten bespreken, hoeveel je kan winnen met die inzetten en wat de terminologie is in roulette.

De roulettetafel uitgelicht

Hierboven zie je de roulettetafel. De meest bekende soorten inzetten zijn erop aangegeven. We zien dat deze betreffende tafel één nul heeft, dat betekent dat dit Europese roulette is. Ook Franse roulette heeft één nul. De Amerikaanse versie heeft twee nulvakjes, wat de odds wat hoger maakt en dus je iets minder winkans hebt met inzetten: Een roulettetafel heeft 36 vakjes, met een nul erbij zijn dat er 37. Dus als je inzet op een vakje, dan zijn je odds 1:37. Heb je daarentegen twee vakjes met nullen, dan zijn er in totaal 38 vakjes en lopen je odds op tot 1:38.

Inzetten bij roulette

In de bovenstaande uitleg met de gebruikte inzet als voorbeeld, gaat het om een inzet op 1 vakje, oftewel de ‘straight up bet’ op het plaatje. Maar je kan ook de ‘corner bet’ doen. Dan zet je je chips op de hoeken van de vakjes. Dan zet je in het geval van de ‘corner bet’ op het plaatje in op 4 nummers, namelijk 11, 12, 14 en 15. Je winkans is dan 4 op 37, wat ruim 10% is. Als je wint, win je meer dan 9 keer je inzet terug.

De ‘street bet’ op de illustratie zorgt ervoor dat je inzet op het straatje erboven, in dit geval op de nummers 16, 17 en 18. De ‘line bet’ zet in op de twee straatjes erboven die de chip overlapt, dus de zes vakjes. Dan zijn er de vakken die spreken voor zich – even of oneven, zwart of rood, één van de dozijn vakken of kolom bets, wat eigenlijk straatbets zijn die horizontaal over tafel gaan in plaats van de kleinere ‘street bet’, die drie vakken verticaal gaan.

Oefening baart kunst. En waar kun je nou beter mee oefenen dan een potje gratis roulette die je direct hier kan spelen om je skills te testen. Hoe meer je hiermee speelt, hoe meer je het spel en alle inzetmogelijkheden onder de knie krijgt!

Plaats een reactie